Struktur!

Fascinationen över att jag är en urusel planerare och därifrån utförare, som nu valt ett liv där allt, verkligen allt, hänger på att jag planerar och sen utför. Jag är nog inte så dålig på det trots allt… Jag är faktiskt riktigt bra på det!

img_1602

 

Många gånger handlar det om att ligga steget före. Men också att inse att allt kommer inte på en gång, erfarenheten lär oss vad som är värt att prioritera. Hösten är för mig en årstid av insikter, analyserande och nytt planerande.

Är du i startgroparna till att starta upp ditt självhushåll så vill jag ge dig något att fundera över.

 • Självhushåll är inte synonymt med mat, även om det är så vi resonerar kring det. Fundera på hur du vill att ditt självhushåll ska fungera och vad som är viktigt för dig. Är det hantverk, hudvård, odla, djur, eller något helt annat?!
 • När du klargjort för dig själv vad din plattform är, sätt upp mål, lek och framförallt njut.
 • Maten, är det att odla din egen mat, är det att köpa den från lokala producenter, hålla nere kostnader, vad äter ni, vad vill du utforska och utmana dig själv med.
 • Hantverk, är det en materialfråga, antikonsumtion, eller som det är för mig jag älskar att testa nya hantverk. Är det rent nöje eller för husbehov.
 • Djuren, vilka djur ska ni ha och varför, vad har ni för utrymmen i form av mark och boende.
 • Hudvård, vill du kemikaliebanta (nu räknar jag med städ och tvätt här) , ekonomi, allergier, möjligheten att anpassa hudvården efter specifika behov

dsc_0662

Men framförallt glöm  inte att ingenting är ristat i sten och under resans gång får man ändra sig. Man får säga, nej det här är inte värt min tid och energi. Det är helt lagligt att åka till den lokala butiken och köpa precis det du behöver, vi lever i en tid där vi faktiskt har den möjligheten. Slå inte knut på dig själv!

Jag vill ha allt och göra allt, dock måste jag inte det. Jag har sagt det förr och säger det igen. `Det finns inget skynda långsamt, självhushåll är inte svårt, det är ett jädra arbetsläger men ett förbaskat roligt sådant`.

/Erica

4 reaktioner på ”Struktur!

 1. Åh vad glad jag är för att du bestämde dig för att starta bloggen. Att få läsa dina tankar och råd i längre form än vad som är möjligt på instagram.
  Ha en fin (stick?)-dag

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s