Jag frälser dig!

 

Alla vill inte leva vårt liv och det är viktigt att minnas i ens iver att frälsa världen till självhushållare.Energin blir så hög och lusten att dela med sig till hela världen om detta fantastiska liv är så intensiv.  Att man frivilligt vill avstå från solvarma tomater, kaningos, hönsskit i ansiktet, lera inuti skorna och fantastiska fikastunder i gröngräset. Det är för mig en gåta! Jag har då lärt mig under åren att alla inte uppskattar mitt fantastiska prat om gödsel, eller hur man tillagar kaninkött, för att inte tala om när jag lärde mig göra tvål. Men alla vill drömma!

dsc_1077

 

Jag får ofta frågan hur vi klarar det ekonomiskt. Mitt svar numera är – vad är viktigt för dig? Kan du svara på det, då vet du hur du ska klara dig ekonomiskt.  Vi har valt bort så många saker som andra tar för självklart. Vi reser ingenstans, vi gör inga shoppingrundor i köpeladorna, bio är ett sällsynt och lyxigt nöje. I regel innebär bio en barnfilm, då vi prioriterar våra barn främst. Inga mysiga helger på ett spa ensam med maken. Är det en aktivitet så är den planerad så att hela familjen ska kunna vara med. Det intressanta är att i processen inser jag att det är inte att välja bort, utan att välja vad som är rätt för mig och oss. Jag lägger all min vakna tid på att vara här, i tanken och i hjärtat.

img_1622

 

Jag definierar mig som självhushållare, det är min filosofi, mitt liv och på många sätt mitt arbete. Det innebär dock inte att vi klarar oss helt utan ett samhälle. Något som jag tror i vår tid är mer eller mindre omöjligt. Att ifrågasätta någon, vilket händer hyfsat ofta, för deras definition av sig själv finner jag ytterst märklig. Jag ifrågasätter inte en peson som berättar för mig att den är lärare. Jag ställer frågor och ber personen berätta mer.

Det är en livsresa och den är så långt ifrån klar. För varje ny kunskap jag tar till mig, så vill jag lära mig ännu mer. I hemlighet drömmer jag om att ta det ännu längre, att flytta ut till ett torp utan el. Vilket i o för sig inte är en jättegrej idag med tanke på alla solcellslösningar som finns. Men jag skulle vilja skala av mer, frigöra mig själv. Vem vet vart resan bär av…

dsc_0160

/Erica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s