Lilla Lövåker

Vår gård har i princip stått tom sedan 1996, huset hade nytjats lite som sommarhus och varit uthyrt som året runt boende en kortare tid. Men alltså varit mer eller mindre obebott i 17 år. Under hela 1990 talet hände det nog inte mycket här på gården. trädgården har mer eller mindre vuxit igen. gräsmatta finns det bitvis. men spåren av rabatter och bärbuskar vittnar om att det nog varit en vacker trädgård när det begav sig.

Vid inflyttningen fick vi även med på köpet en massa bråte, skräp och en helt galen lupinåker. Jag älskade lupiner när vi flyttade hit, inte så mycket längre….

dsc_0299

När man ser sådana där program på tv om att köpa hus, britterna verkar älska den typen av program. Så pratar de om att alla punkter på listan aldrig kan bockas av. Man måste prioritera och kompromissa. Vi har kompromissat rejält! Huset är inte renoverat sen 60-70 talet, alla färger går i brunt, furstukvisten består av ett plåtskjul och ytterväggen ligger 1 meter från landsvägen.  Däremot har vi 5 hektar åker/betesmark och 3 hektar skog i direkt anslutning till vår gård. vilket betyder att våra djur inte måste transporteras någonstans. För mig är det väldigt skönt, att ha närheten till dem året runt.

dsc_0235-001

 

Den där hösten 2013 flyttade vi in med 5 hönor och 1 tupp. På vårkanten sen så fick jag ett stipendium och delar av dem slantarna la jag på en äggkläckare. Sen jädrar i min låda hände något. Maken hade läst en artikel i Åter och hade fått för sig att vi skulle ha 100 hönor och 10 tuppar. Som nyfrälst hönsägare så hängde jag på. Så många raser, så vackra ägg, fantastiska fjädrar. Vår äggkläckare jobbade stenhårt den våren. Jag tror vi landade på 90 fjäderfän nånting fram mot hösten. Det var verkligen superkul, vi lärde oss massor om hur höns fungerar, om vilken typ av raser vi gillar och att vi var helt galna som ens höll på. Så småningom åt vi ägg så det sprutade ur öronen på oss. Lyxen! Den ofattbara lyxen!

342

 

470

dsc_0640

Under det här första året läste jag min kockutbildning, gick i terapi för min utmattning och försökte febrilt hitta en acceptans. Jag orkade 2,5 dag i veckan, sen slutade mitt system att fungera. Så konstigt att försöka förklara det för någon som aldrig upplevt det själv. Men för mig var det verkligen så, systemet tog slut. När utbildningen var över så gav det mig mer tid att vila samtidigt som jag  sprudlade av idéer och lust. Den sommaren jobbade jag på Wij trädgårdar och deras Herrgårds café. Insåg att jag inte var frisk nog än, då jag återigen körde slut på mig själv. Men lärde mig också, att för mig att mat ska vara äkta. En morot ska smaka morot, plockas upp saftig och jordig, tillagas med kärlek och ätas med andakt. Bara då är mat äkta. Plånboken må vara tom, men vi äter den mest fantastiska mat.

Erica

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s